תופרים חובבים ואנשי מקצוע כאחד מתלבטים מעת לעת לגבי רכישה חדשה. המגוון של מכונות התפירה, אחד הכלים שהובילו לאחד מהשינויים הגדולים ביותר בתעשייה העולמית, הולך וגדל, ולצד שמות בינלאומיים וידועים מתגלים עוד ועוד מותגים שמציעים טכנולוגיה מתקדמת לצד אמינות ויעילות שלא נופלים במאום מהשמות הגדולים של העבר.
מסינגר (Singer) דרך בראט'ר (Brother) ועד ינומה (Janome), מאמריקה ועד ליפן, מגוון מכונות התפירה מאפשר לכל תופר ותופרת למצוא את הדגם המתאים ביותר לעבודה, בתקציב המתאים ביותר לכיס שלהם, בין אם זה כיס תפור עם או בלי רקמה, והכול, כמובן, דרך הרשת הגלובלית של האינטרנט.
סוגים של מכונות תפירה
מכונות תפירה חדישות יכולות להיות אלקטרוניות או ממוחשבות. מכונות התפירה האלקטרוניות מציעות דגמי תפירה (Pattern) מוכנים מראש המתוכנתים בלוח חכם, מה שמאפשר למשתמש הקצה ללחוץ על כפתור במכונה ולתפור לפי דגם התפירה בקלות. מעבר לכך, מנגנון המכונה הוא קלאסי לחלוטין, רק התפעול הידני משתנה.
מכונת תפירה ממוחשבת היא מכונת תפירה מתקדמת במיוחד הכוללת מנגנון "למידה", או במילים אחרות, המכונה לומדת את דפוס התפירה שאתם מלמדים אותה, ויכולה לרקום בעצמה לפי הדגמים שלכם. התוצאה? כיד הדמיון הטובה, וברמת גימור גבוהה מאוד, בדיוק שלעיתים קשה מאוד להתקרב אליו ביד אנושית, בטח כאשר רוצים לייצר מספר העתקים של הדוגמא שלכם.
אוברלוק או מכונת תפירה רגילה?
למי שלא מכיר את המגוון והאפשרויות של מכונות התפירה, מעבר לבחירה בין אלקטרוני לממוחשב הרי שהסוגים השונים של המכונות ממשיכים להתפצל למכונות קלאסיות לתפירה, ומכשירי אוברלוק אשר פועלים בצורה שונה.
נכון, שתי המכונות בסופו של דבר מייצרות תפר המחבר בין בדים, אך האוברלוק, לדוגמא, הוא מכונה מיוחדת שמאפשרת תפירות של קצה פיסת הבד, בתפר שרשרת אחיד, גוזרת בשבילכם את הבד לאורך התפר, ואף מייצרת תפר נעילה למניעת פרימה של התפרים.
מכונות תפירה משוכללות עוד יותר הן מכונות הרקמה, שמאפשרות לכם ליהנות מאיכות בינלאומית במכונה ביתית, עם מחט אחת או ריבוי-מחטים, מארבע ומעלה, מה שמאפשר רקמה מהירה ויעילה עם מגוון צבעים ללא צורך לעצור ולהחליף סלילים לצבעים שונים במהלך התפירה.