הורות היא משימה תובענית במיוחד. המשפט הזה נכון בכל גיל, ובפרט בשנה הראשונה לחיי הילד או הילדה. הסיבה לכך פשוטה: התלות המוחלטת של התינוקות בנו ההורים מחייבת תשומת לב מתמדת ויחס אינסופי כמעט. מה עושים כשבכל זאת רוצים כמה דקות מנוחה?
פתרון אפשרי אחד הוא טרמפולינה. פתרון אפשרי שני הוא נדנדה. שני סוגי המוצרים דומים במהות שלהם: גם טרמפולינה וגם נדנדה לתינוקות מצליחות להרגיע את התינוק וחשובות להתפתחות שלו. מצד שני יש גם הבדלים וכדאי להיות מודעים אליהם כדי לבחור את האופציה המתאימה ביותר עבורכם.
אופן הפעולה
את הטרמפולינה מפעיל התינוק באמצעות תנועות הגוף שלו. המחזה של תינוק שמנדנד את המתקן הצבעוני בקצב אחיד, שוב ושוב, הוא מחזה שובה לב, וכאמור גם מרגיע את התינוק וגם מאפשר למשל להורים למשל לאכול ארוחה בנחת.
נדנדה יכולה להפעיל גם את עצמה. הסיבה לכך היא שההתקן הזה מצויד במנוע, ולכן גם התינוק יירדם בזמן שהוא בנדנדה, הנדנוד יימשך באותו קצב וישמור על התינוק רגוע. בנוסף נדנדה יכולה להניע את התינוק גם קדימה ואחורה וגם מצד לצד.
ניידות
בהיבט הזה יש יתרון לטרמפולינה. נדנדה לתינוקות מגיעה עם מנוע ולכן אפשר להניח אותה רק בקרבת שקע חשמלי. בנוסף הנדנדות יחסית כבדות ולכן קשה יותר לקחת אותן אתכם ממקום למקום (למשל כשנוסעים לסבתא).
לאיזה גילאים מתאימה טרמפולינה ולאיזה גילאים מיועדות נדנדה לתינוקות?
גם טרמפולינה וגם נדנדה לתינוקות מתאימות בעיקר לשנה הראשונה בחיים. יש גם דגמים ספציפיים שבהם אפשר להושיב פעוטות עד גיל שנתיים, אם כי ככל שהתינוק גדל כך הוא עלול להשתעמם למרות הנדנוד. בעיקרון מומלץ לא להשאיר תינוקות עד גיל 3 חודשים לפרקי זמן ארוכים מדי בטרמפולינה, בגלל התנוחה שעלולה לגרום לעומס רב מדי על הגב העדין.
הכי חשוב: בטיחות
בין אם אתם מעדיפים נדנדה ובין אם טרמפולינה, בכל מקרה הדגש החשוב ביותר הוא כמובן הבטיחות. בהתאם חובה לרכוש אך ורק מוצרים שעומדים בתקנים העדכניים המחמירים. כמו כן כדאי לשים לב למשקל המקסימלי שמותר להעמיס על כל דגם ספציפי.