בניית מרפסות

מה חשוב לדעת על בניית מרפסות?

בית שיש בו מרפסת הוא בית שהרבה יותר טוב לחיות בו – המרפסת היא מקום מעולה לארח בו חברים וקרובי משפחה וגם "סתם" להתרווח בו בנינוחות, היא משדרגת את ערך הנכס (בסכום גבוה במיוחד) ובנוסף מרפסות מחברות היטב בין הבית לסביבה. בפרויקטים חדשים כמעט תמיד מרפסת היא סטנדרט, ולמי שגר בבניין ישן מומלץ לשקול את האופציה לבנות מרפסת כתוספת לקיים.

מי רשאי לבנות מרפסת?

כדאי לדעת כי על פי החוק בארץ, בכל דירה ניתן לבנות מרפסת בשטח של 12 מ"ר. במקרים שבהם ישנם אחוזי בנייה לא מנוצלים תוכלו לבנות מרפסת עוד יותר רחבת ידיים, ובכל מקרה במרבית הרשויות המקומיות ישנה מדיניות ידידותית כלפי בניית מרפסות. עוד נתון רלוונטי הוא שנדרשת הסכמה של 75% מדיירי הבניין כדי להוציא לפועל פרויקט הקמת מרפסות.

בניית מרפסות בשיטה מתקדמת

ישנן שתי שיטות עיקריות של בניית מרפסות – על בסיס יציקת בטון ועל בסיס קונסטרוקציית פלדה. בשיטה הראשונה כל העבודות נעשות בשטח כשתחילה תתבצע היציקה של הבטון ולאחר שהוא מתייבש יבוצעו שאר העבודות (ריצוף, התקנת מעקה וכו'). בשיטה השנייה קונסטרוקציית הפלדה שמחליפה את הבטון מיוצרת במפעל, ובשטח נדרש רק החיבור שלה ליסודות הבניין. כדאי לציין כי שלד פלדה הינו קל משקל ביחס לבסיס בטון (אך לא פחות חזק ממנו כמובן) כך שהעומס על שלד הבניין נמוך יותר. הוספת מרפסת פלדה נמשכת זמן קצר יותר ומעורבים בה פחות לכלוך ובלגן. יחד עם זאת כדאי לקחת בחשבון שלא כל הקבלנים מיומנים בשיטה זו של בניית מרפסות, ולמעשה מרבית החברות העוסקות בתחום זה עדיין עובדות בשיטה המסורתית שכאמור מאריכה את הפרויקט בכמה וכמה חודשים.

סוף מעשה במחשבה תחילה

בניית מרפסת איכותית מחייבת תכנון מדויק – סיבה טובה נוספת לחפש חברה בעלת ניסיון רב בתחום הספציפי הזה. התכנון המדויק והמדוקדק נדרש הן על-מנת לקבל היתר בנייה ללא עיכובים מיותרים והן על-מנת שכל הדיירים יוכלו ליהנות ממרפסת איכותית במיוחד. בנוסף לצד ההנדסי יש להקדיש במסגרת בניית מרפסת תשומת לב למעקה, לריצוף, לתריסים ולשאר מרכיבי המעטפת של המרפסת.