מחיקת בי די אי שלילי

כל מה שחשוב לדעת על מחיקת בי די אי שלילי

בי די אי שלילי הוא מונח שמתאר היסטוריית אשראי בעייתית. מקור השם הוא בשם החברה שאוספת מידע עסקי על אנשים וגם על פירמות בארץ – ביזנס דאטה ישראל, ובראשי תיבות: בי די אי (BDI). למעשה החברה נקראת כיום קופאס בי די אי בע"מ, ובכל מקרה אדם בעל בי די אי שלילי יתקשה לקבל אשראי או הלוואות, ולכן הצורך במחיקת הרישום.

מהם הדוחות שחברת בי די אי מפיקה?

השלב הראשון של מחיקת בי די אי שלילי הוא בדיקת דוחות החברה. ישנם שני דוחות – דוח עיון ודוח אשראי עצמי. את הדוח הראשון ניתן לקבל אחת לחצי שנה, ללא עלות, ומפורטים בו נתונים רלוונטיים וכן הגורמים שהעבירו לבי די אי את המידע. את הדוח השני אפשר לקבל פעם בשנה, גם כן בחינם. דוח זה מועבר גם לגורמים אחרים ולפיו הם מחליטים אם להעניק אשראי או לא.

באילו מקרים ניתן לבצע מחיקת בי די אי שלילי?

השלב הבא של מחיקת בי די אי שלילי הוא בדיקה יסודית של הדוחות. בחלק מהמקרים ישנן טעויות בדוחות אלה, ועל בסיס זיהוי הטעות ודרישה לתיקונה יימחק למעשה הרישום השלילי.

חשוב להדגיש שהתיקון לא מתבצע באופן אוטומטי: לאחר שמתגלה הטעות, יש לפנות לגורם שסיפק את המידע השגוי לחברת קופאס בי די אי, ולבקש ממנו לאשר שאכן התרחשה טעות. אם אותו גורם לא מגיב במשך 30 ימים, הרישום השלילי יימחק מיד. גם אם הוא מאשר שנפלה טעות הרישום יימחק, ואם הוא מסרב לאשר זאת חברת בי די אי תצטרך לקבוע מהי הגרסה הנכונה.

איך להימנע מרישום שלילי?

המלצה חשובה נוספת בהקשר של מחיקת בי די אי שלילי היא להקדים תרופה למכה ולא להגיע למצב שבו ישנה סכנה לרישום שלילי. במידת הצורך ניתן להיעזר בייעוץ כלכלי, ועוד צעד שעשוי לעזור הוא איתור כספים אבודים באמצעות אתר הר הכסף. כמו כן חשוב להתנהל על בסיס תוכנית עסקית שנבנתה ביסודיות בעזרת מומחים בתחום, וכך הסיכון להיסטוריית אשראי בעייתית פוחת משמעותית.