הוצאתם רישיון נהיגה? איזה כיף, תתחדשו! כל נהג בישראל צעיר או מבוגר חייב לעשות ביטוח לרכב לפני שהוא עולה על הכביש. איזה ביטוח מתאים לצעירים? היכן הכי משתלם לבטח את הרכב ומהן השורות הקטנות שכדאי להיזהר? אספנו עבורכם את כל מה שאתם צריכים לדעת על ביטוח רכב, המשיכו אתנו וקבלו את כל הפרטים החשובים לפני שסוגרים עם חברת הביטוח.
תחילה נעשה סדר מה ההבדל בין נהג צעיר לנהג חדש, באופן עקרוני חברות הביטוח מחלקות את הביטוחים לפי רמות סיכון. על פי חישובים סטטיסטיים, נהג חדש הוא בעל רמת הסיכון הגבוהה ביותר. אז מה הגדרתו של נהג חדש? נהג חדש הוא כל אדם המוציא רישיון נהיגה בלי שום קשר לגילו. אדם בן 42 שהוציא רישיון נהיגה בפעם הראשונה בחייו נחשב לנהג חדש. בנוסף לפרמיית הביטוח הגבוהה שישלם, ההשתתפות העצמית של נהג חדש במקרה של תאונה תהיה גבוהה יותר מנהג צעיר.
אם כך, מיהו נהג צעיר? באופן די עקרוני נהג צעיר או נהגת צעירה נחשבים לצעירים לפי גילם בלבד. כדי לעשות סדר בדברים, נסביר. כל אחד או אחת שטרם מלאו להם 24 שנים נחשבים לנהגים צעירים. במידה והנהג הצעיר בעל רישיון נהיגה פחות משנתיים הוא נחשב גם לנהג חדש – כך שהפוליסה בעלת הסיכון הגבוה יותר תילקח בחשבון ע"י חברת הביטוח והיא פוליסת נהג צעיר חדש.
אם כך מה עליכם לשים לב לפני שאתם בוחרים בפוליסת הביטוח?
- ערכו השוואת מחירים, חברות הביטוח מציעות ביטוחים במחירים שונים מאוד זו מזו.
- בדקו אם אתם "נהגים ירוקים", אם אין לכם עבירות תנועה, אם אתם נהגים זהים והפוליסה שלכם נקייה מטביעות תוכלו להשיג מחיר זול יותר.
- השתתפות עצמית היא קריטריון שרבים מדלגים ולא בוחנים כי הם חושבים שכל חברות ביטוח מעניקות את אותם התנאים. אז גם כאן ישנם הבדלים גדולים בין החברות.
- תוספות לביטוח המוצע לכם, כל חברת ביטוח יכולה להעניק לכם ביטוח רחב יותר שיכסה אתכם טוב יותר. בדקו אם ישנן תוספות שמתאימות לכם.
חשוב לבחור בחברת ביטוח אמינה וטובה שתעניק לכם ביטוח רכב שמתאים בדיוק לקטגוריה שלכם ולצרכים שלכם, והכי חשוב סעו בזהירות!